Uwaga - zajrzyj do działu PROMOCJE

 

wilk_TS-12

Maszynka do mielenia mięsa tzw. „wilk" - wykonana ze specjalnego stopu aluminium, odpowiadającego międzynarodowym wymaganiom ochrony przed kwasami przeznaczona do sklepów rzeźniczych, hoteli, restauracji itp.  Korpus, lej oraz pojemnik na mięso wykonane ze stali nierdzewnej. Kołek dociskowy wykonany z tworzywa sztucznego.  Wyciszona przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej zapewnia bardzo cichą pracę urządzenia.

- TS-8 - wydajność do 30 kg/h

- TS-12 - wydajkność do 200 kg/h

- TS-22 - wydajność do 300 kg/h

-TS-32 - wydajność do 400 kg/h


kraj._MAGA_612p

Krajalnice do wędlin lub sera MAGA:

Przeznaczone do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia. Idealna do krojenia wędlin i mięsa bez kości. Wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości. Pochylone ostrze o średnicy 250 lub 300 mm. Idealny pochył stołu podawczego do noża 45*. Wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym.


Katalog produktów MAGA - kliknij

 

1. 310p (do wędlin) lub 310pT (do sera - nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem):

Moc silnika:   150 W
Wymiary:   560×410×400 mm
Stół podawczy:   220x200 mm
Klasa bezpieczeństwa:   IP 33
Grubość krojonych plastrów:   0-16 mm
Średnica noża:   250 mm
Ciężar netto :   23 kg

2. 612p (do wędlin) lub 612pT (do sera - nóż, pokrywa noża i płyta oporowa pokryte teflonem):

Moc silnika:   250 W
Wymiary:   635x500x495 mm
Stół podawczy :   300x250 mm
Klasa bezpieczeństwa:   IP 33
Grubość krojonych plastrów :   0-28 mm
Nóż:   300 mm
Ciężar:   39 kg.

3. Półautomatyczna S612p lub S612pT

Krajalnica może pracować w trybie pracy automatycznej lub ręcznej. Automat umożliwia ustawienie dowolnej grubości krojonego plastra, w zakresie do 28 mm. Przy pracy automatycznej istnieje możliwość ustawienia długości skoku stołu podawczego w zakresie 150-300 mm (co 30 mm). Uzyskiwana wydajność 1600-2000 plastrów na godzinę. Prawidłowa obsługa maszyny spełnia wszystkie wymagania higieny.

4. Automatyczna S712p lub S712pT

Krajalnica może pracować w trybie pracy automatycznej lub ręcznej. Automat umożliwia ustawienie dowolnej grubości krojonego plastra, w zakresie do 28 mm. Przy pracy automatycznej istnieje możliwość ustawienia długości skoku stołu podawczego w zakresie 150-300 mm (co 15-20 mm). Uzyskiwana wydajność ok. 1600 plastrów na godzinę. Wyposażenie krajalnicy w przemiennik częstotliwości umożliwia zwiększenie wydajności do około 3000 suwów stołu na godzinę przy małych plastrach lub 2300 suwów przy plastrach średniej wielkości. Prawidłowa obsługa automatu spełnia wszystkie wymagania higieny.

5. NOWOŚĆ - Automatyczna 812P lub 812pT

Automatyczna krajalnica ze stałym skokiem krojenia i licznikiem krojonych plastrów jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plstry o różnej grubości. Wyposazona jest w elektroniczny licznik plastrów do 999 sztuk jednorazowo! Po zealizowaniu zadanej funkcji krajalnica wyłącza się automatycznie.

 

Krajalnice do żywności FIMAR:

- o średnicy noża od 22 do 300 mm lakierowane lub oksydowane z nożem gładkim lub teflonowym - pełen asortyment.

* UWAGA - wykonanie ze stopu aluminium oksydowanego odporne jest na działanie kwasów, soli i utlenianie.

 

pia_do_misa_SAP

Piły do cięcia mięsa i kości FIMAR:

- wykonana z aluminium (lakierowana) lub oksydowana, wym. wsadu 160 x 150, długość paska 1550, 530x400x850, 230 V, 0,75 kW

- wykonana z aluminium (lakierowana ) lub oksydowana, wym. wsadu 195 x 225, długość paska 1830, 630x450x970, 230 V, 0,75 kW